Opłaty za obiady

OBIADY KWIECIEŃ 2025

18 x 5 zł = 90,00 zł

DNI: 17,18 i 22 kwietnia – wolne od zajęć dydaktycznych, już odliczone. Proszę nie odliczać !!!

Wpłaty na obiady na miesiąc kwiecień dokonujemy w dniach:

od 24 marca do 28  marca 2025 roku  (obiady od 1 kwietnia)

LICZY SIĘ DATA WPŁYWU PRZELEWU NA KONTO SZKOŁY !

(wpłaty dokonane po wyznaczonych terminach będą zwracane na konto wpłacającego !)

Jadłospis

Alergeny

W związku z obowiązkiem stosowania przez placówki zbiorowego żywienia – Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/11 dotyczącego przekazywania konsumentowi informacji na temat obecnych alergenów w serwowanych potrawach, zamieszczamy poniżej listę produktów powodujących alergie. Informację o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.

PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE:

  1. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, tj. pszenica, żyto, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne;
  3. JAJA i produkty pochodne;
  4. RYBY i produkty pochodne;
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. SOJA i produkty pochodne;
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
  8. ORZECHY, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
  9. SELER i produkty pochodne;
  10. GORCZYCA i produkty pochodne;
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne;
  12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
  13. ŁUBIN i produkty pochodne;
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne.

Do przygotowania potraw stosujemy przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy,  majeranek, oregano, bazylię, zioła prowansalskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, paprykę słodką, paprykę ostrą, kurkumę, curry, gałkę muszkatołową, naturalną mieszankę przypraw do mięs pieczonych oraz laskę wanilii. Wyżej wymienione przyprawy mogą zawierać śladowe ilości glutenu, gorczycy, selera, soi, mleka, jaj lub sezamu