Opłaty za obiady
OBIADY
PAŹDZIERNIK 2025
22 x 5 zł = 110,00 zł
Dzień 14.10 – wolny od zajęć dydaktycznych, w tym dniu nie będzie obiadu (już odliczony).
Prosimy nie odliczać!
Wpłat przelewem na miesiąc PAŹDZIERNIK dokonujemy w dniach:
od 23 września do 29 września 2025 (obiady od 1 października)
LICZY SIĘ DATA WPŁYWU PRZELEWU NA KONTO SZKOŁY !
Uprzejmie prosimy o dokonanie wpłat w podanym terminie
w celu uniknięcia dezorganizacji w miesięcznych rozliczeniach.
Regulaminy
Jadłospis

Alergeny
W związku z obowiązkiem stosowania przez placówki zbiorowego żywienia – Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/11 dotyczącego przekazywania konsumentowi informacji na temat obecnych alergenów w serwowanych potrawach, zamieszczamy poniżej listę produktów powodujących alergie. Informację o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE:
- ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, tj. pszenica, żyto, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- SKORUPIAKI i produkty pochodne;
- JAJA i produkty pochodne;
- RYBY i produkty pochodne;
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne;
- SOJA i produkty pochodne;
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
- ORZECHY, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
- SELER i produkty pochodne;
- GORCZYCA i produkty pochodne;
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne;
- DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
- ŁUBIN i produkty pochodne;
- MIĘCZAKI i produkty pochodne.
Do przygotowania potraw stosujemy przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylię, zioła prowansalskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, paprykę słodką, paprykę ostrą, kurkumę, curry, gałkę muszkatołową, naturalną mieszankę przypraw do mięs pieczonych oraz laskę wanilii. Wyżej wymienione przyprawy mogą zawierać śladowe ilości glutenu, gorczycy, selera, soi, mleka, jaj lub sezamu