Opłaty za obiady
OBIADY CZERWIEC 2025
17 obiadów x 5zł = 85,00 zł
UWAGA!
W MIESIĄCU CZERWCU NIE DOKONUJEMY ODPISÓW ZA OBIADY. JEŻELI WYSTĄPIĄ NIEPRZEWIDZIANE SYTUACJE (dłuższa nieobecność np. choroba itp.) NALEŻY JE ZGŁOSIĆ NA DOTYCHCZASOWYCH ZASADACH. MOŻNA SIĘ UBIEGAĆ O ZWROT PIENIĘDZY NA KONTO (dotyczy tylko zgłoszonych nieobecności) , PO WCZEŚNIEJSZYM DOSTARCZENIU:
1. NIEWYKORZYSTANYCH KARTEK OBIADOWYCH
2. NUMERU KONTA WRAZ Z PODANIEM NAZWISKA WŁAŚCICIELA KONTA
Najpóźniej DO 25 CZERWCA 2025 ROKU !!!
Wpłat przelewem na miesiąc czerwiec dokonujemy w dniach: od 23 maja do 29 maja 2025 roku, obiady od 2 czerwca
LICZY SIĘ DATA WPŁYWU PRZELEWU NA KONTO SZKOŁY !
(wpłaty dokonane po wyznaczonych terminach będą zwracane na konto wpłacającego !)
Regulaminy
Jadłospis

Alergeny
W związku z obowiązkiem stosowania przez placówki zbiorowego żywienia – Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/11 dotyczącego przekazywania konsumentowi informacji na temat obecnych alergenów w serwowanych potrawach, zamieszczamy poniżej listę produktów powodujących alergie. Informację o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE:
- ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, tj. pszenica, żyto, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- SKORUPIAKI i produkty pochodne;
- JAJA i produkty pochodne;
- RYBY i produkty pochodne;
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne;
- SOJA i produkty pochodne;
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą);
- ORZECHY, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
- SELER i produkty pochodne;
- GORCZYCA i produkty pochodne;
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne;
- DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia;
- ŁUBIN i produkty pochodne;
- MIĘCZAKI i produkty pochodne.
Do przygotowania potraw stosujemy przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylię, zioła prowansalskie, pieprz czarny, pieprz ziołowy, paprykę słodką, paprykę ostrą, kurkumę, curry, gałkę muszkatołową, naturalną mieszankę przypraw do mięs pieczonych oraz laskę wanilii. Wyżej wymienione przyprawy mogą zawierać śladowe ilości glutenu, gorczycy, selera, soi, mleka, jaj lub sezamu